RSS Feed

Kwartiermakers in de lagere school

Gepost door foelr op 5 november 2018 in 1ste leerjaar, 2de leerjaar, 3de leerjaar, 4de leerjaar, 5de leerjaar, 6de leerjaar

Dit schooljaar is de lagere school gestart met kwartiermakers.  Dit is een initiatief van Willewete vzw om vrij lezen op basisscholen aan te moedigen: scholen die zich bij het project aansluiten, maken zich sterk om iedere leerling iedere dag vijftien minuten te laten lezen of hen voor te lezen. Waarom? Omdat dit een leuke en effectieve manier is om de leesvaardigheid, woordenschat én schoolprestaties van kinderen te verbeteren. Je begrijpt dus wel waarom we zo enthousiast zijn! Ook onze leerlingen hebben de leeskriebels te pakken. De leerlingen hebben hun favoriete leesplekjes en gaan ook vaak op locatie lezen of voorlezen. De laatste week voor de herfstvakantie deden ze dit zelfs in de leeskelder met een zaklamp.

Powered By Wordpress || Designed By Pat