RSS Feed

Voor- en naschools toezicht via toezichtkaart

Gepost door Leerkracht op 1 september 2012 in 1ste leerjaar, 2de leerjaar, 3de leerjaar, 4de leerjaar, 5de leerjaar, 6de leerjaar, Kleuterschool, Muziek-ICT-Turnen, Ouderraad, Wijkschool Geleeg, Wijkschool Strooiendorp

Om gebruik te kunnen maken van het voor- en naschools toezicht, kan de leerling op de betaaldag (= iedere maandag) bij de klasleerkracht een toezichtkaart kopen.  De toezichtkaart wordt uitgegeven op naam van de leerling en blijft steeds in het bezit van de toezichtverantwoordelijke.

De toezichtkaart heeft een waarde van respectievelijk € 20,00 (= 50 vakjes van  1 kwartier) of van € 10,00 (= 25 vakjes van 1 kwartier).  Het toezicht wordt per kwartier aangerekend.  De kostprijs per begonnen kwartier bedraagt € 0,40.

Telkens als de leerling naar het voor- en/of naschools toezicht is geweest, wordt deze toezichtkaart ingevuld door de toezichtverantwoordelijke en afgetekend door de ouders (of diegene die het kind brengt/afhaalt).

Meer informatie kan u ook steeds terug vinden in onze infobrochure.

Crea-dag : Allons-y pour Kiki (ouders op bezoek op Campus 7)

Gepost door specc op 26 maart 2015 in 1ste leerjaar, 2de leerjaar, 3de leerjaar, Muziek-ICT-Turnen, Ouderraad

Creadag “Allons-y pour Ki-Ki”

Gepost door stanr op 26 maart 2015 in 1ste leerjaar, 2de leerjaar, 3de leerjaar, 4de leerjaar, 5de leerjaar, 6de leerjaar

Enkele leerlingen van 4-5-6 gingen op pad en maakten dit filmpje!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

High five voor Tansila!

Gepost door Meester Wim op 25 maart 2015 in 1KSA Eend

Door hun participerend geloven en hun actief leven doen kleuters graag mee aan een actie tijdens de advent of de vasten, zeker als ze daartoe door de kleuterleider gestimuleerd worden. Het is positief dat kleuters leren om samen met de meester en de andere kleuters iets te doen. Je zal je er wel bewust moeten blijven dat kleuters dit doen omdat ze met jou meedoen en niet als beleving van hun ‘gelovig’ zijn. In dergelijke acties maken mensen soms misbruik van de kwetsbaarheid van kleuters. De informatie die bij een aantal acties hoort gaat hen te boven omdat ze geen aansluiting vindt bij hun leefwereld. Bovendien kunnen kleuters een dergelijke geloofsbeleving nog niet zelfstandig aan: dit is volwassen moreel gedrag. Daarom kiezen wij voor kleine stappen, die kleuters samen met onze begeleiding als zinvol kunnen ervaren. Zich inzetten voor anderen is een hele mooie ervaring. Zeker als we deze met de hele wijkschool samen gaan beleven en daarmee de kinderen in Tansila (Burkina Faso) een kans geven om naar school te gaan. Niet zomaar een school, maar “Collége Agnes Willems”.

Thema dozen

Gepost door Meester Wim op 25 maart 2015 in 1KSA Eend

Thema dozen is perfect geschikt om fantasie van de kleuters uit te lokken.

  • Fantasie wordt door peuters gebruikt om informatie die ze doorheen de dag oppikken te verwerken. Hierdoor maken ze zich sociale rollen en sociale vaardigheden eigen. Denk maar aan het typische “vadertje en moedertje” of het hebben van een fantasievriendje.

Wij versieren onze paasboom in de klas.

Gepost door bruel op 24 maart 2015 in 1KCE Muizen

thema: mijn lichaam.

Gepost door bruel op 24 maart 2015 in 1KCE Muizen

sfeerbeelden in de klas van Muis

Gepost door bruel op 24 maart 2015 in 1KCE Muizen

inzamelactie gsm’s en smartphones een succes!!

Gepost door stanr op 24 maart 2015 in 1KCA Biggetje, 1KCB Beer, 1KCC Olifantjes, 1KCD Nijntjes, 1KCE Muizen, 1KGA Eend, 1KGB Nijntje, 1KSA Eend, 1KSB Vis, 1ste leerjaar, 2de leerjaar, 2KCA Rups, 2KCB Ballon, 2KCC Zon, 2KG Vis, 2KS Lieveheersbeestje, 3de leerjaar, 3KCA Vis, 3KCB Vlinder, 3KCC Dolfijn, 3KG Dino, 3KS Dino, 4de leerjaar, 5de leerjaar, 6de leerjaar, Kleuterschool, Muziek-ICT-Turnen, Ouderraad, Wijkschool Geleeg, Wijkschool Strooiendorp

Beste,

Sint-Michiel heeft zich van haar beste kant laten zien!

We zamelden héél wat oude GSM’s en smartphones in.

De teller bleef uiteindelijk stilstaan op 539 stuks! Bedankt allemaal voor jullie inzet…

Een extra vermelding waard is juf voor Heidi van 3KCA. Ze zamelde maar liefst 166 toestellen in!!

 

Alle toestellen worden opgehaald door een gespecialiseerde firma die onze school daarvoor beloond met enkele ‘nieuwe’ computers. Later meer hierover.

 

Heb je thuis nog toestellen… breng ze zeker mee naar school…dan hebben we al voorsprong volgend schooljaar…

 

Gr meester Ruben

1ste leerjaar ruimt zwerfvuil op!

Gepost door leerkracht op 23 maart 2015 in 1ste leerjaar

De gemeente Leopoldsburg organiseert jaarlijks een zwerfvuilactie. De eersteklassers namen daaraan deel. In de klas leerden ze eerst hoe ze moesten sorteren. Ja hoor, ze kenden alles op hun duimpje! Plastic, metaal en drankkartons in de blauwe PMD-zak en alle restafval in de witte zak. Zo gingen ze op pad doorheen Leopoldsburg. Samen met de mama en oma van Nisa werden ze in hun fluojasjes begeleid! Een dikke dankjewel hiervoor! Foei! Wat een afval (flesjes, sigarettenpeuken, plastic…) opgeraapt! De eersteklassers beloofden geen afval meer op de grond te gooien! Het was een leerrijke uitstap.

 

thema: mijn lichaam (Nijntjesklas)

Gepost door juf Kim op 20 maart 2015 in 1KCD Nijntjes

Powered By Wordpress || Designed By Pat