RSS Feed

Rune 3 jaar! (Nijntjesklas)

Gepost door juf Kim op 12 november 2018 in 1KCD Nijntjes

Ruimtestage voor 6e leerjaar

Gepost door Leerkracht 6e op 12 november 2018 in 6de leerjaar

Dankzij de wafelverkoop werd de prijs van de uitstap goedkoper voor elke leerling. Bedankt verkopers/kopers!!!!

Een warm middagmaal werd hen ook aangeboden.

Het werd een onvergetelijke dag en wie weet: ” Een astronaut voor de toekomst?”

Kwartiermakers in de lagere school

Gepost door foelr op 5 november 2018 in 1ste leerjaar, 2de leerjaar, 3de leerjaar, 4de leerjaar, 5de leerjaar, 6de leerjaar

Dit schooljaar is de lagere school gestart met kwartiermakers.  Dit is een initiatief van Willewete vzw om vrij lezen op basisscholen aan te moedigen: scholen die zich bij het project aansluiten, maken zich sterk om iedere leerling iedere dag vijftien minuten te laten lezen of hen voor te lezen. Waarom? Omdat dit een leuke en effectieve manier is om de leesvaardigheid, woordenschat én schoolprestaties van kinderen te verbeteren. Je begrijpt dus wel waarom we zo enthousiast zijn! Ook onze leerlingen hebben de leeskriebels te pakken. De leerlingen hebben hun favoriete leesplekjes en gaan ook vaak op locatie lezen of voorlezen. De laatste week voor de herfstvakantie deden ze dit zelfs in de leeskelder met een zaklamp.

Thema: herfst (Nijntjesklas)

Gepost door juf Kim op 4 november 2018 in 1KCD Nijntjes, 1ste leerjaar

 

Isranur 3 jaar! (Nijntjesklas)

Gepost door juf Kim op 4 november 2018 in 1KCD Nijntjes, 1ste leerjaar

2D: spookspinnen en andere Halloweengriezels

Gepost door Leerkracht op 29 oktober 2018 in 2de leerjaar

Halloween in 1C!

Gepost door leerkracht op 26 oktober 2018 in 1ste leerjaar

Het was een griezelweekje in 1C! Eerst mochten de kinderen proeven van heksenteentjes, spokenbloed, heksenwratten… Brrr!! Ze knutselden er ook op los: heksjes, spookjes… Donderdagnamiddag wilden mama’s, papa’s en zelfs een opa komen griezelen in de kelder. Verkleed en met een zaklamp in de hand trokken de 1C’ers vol goede moed naar de kelder… Wat een griezelmonsters zagen ze daar!!! Sommigen schreeuwden de longen uit hun borst! En anderen hadden een bang hartje… Maar plezant was het wel. Nadien kwamen de griezelouders nog eens langs! Oef… Het was allemaal maar nep   ;-)    Bedankt lieve mensen om te komen griezelen! Ook werd  er nog spinnetjessoep gemaakt! Njammie!

 

(voor)Lezen is gezond!!! (1C)

Gepost door leerkracht op 26 oktober 2018 in 1ste leerjaar

Dinsdag 23 oktober trok 1C naar Het Stadsmus in Hasselt. Tijdens de tentoonstelling konden de eersteklassers de mooiste prenten uit Key Colours bekijken, becommentariëren en ook beleven. Ze bekeken (digitale )prentenboeken van ‘Rikki’ in het Russisch, Zuid-Afrikaans, Arabisch… Ook genoten ze van kamishibaitheater. De kinderboekillustraties mochten ze op het einde beoordelen door een muntje bij hun favoriete prent te stoppen. De 1C’ers mogen in de klas dagelijks genieten van een voorlees kwartiertje…. Zo belandden ze deze week in de griezelkelder! Spannend om daar  in het donker een boek te beluisteren!!! Kijk maar mee!

Herfstwandeling bij de Watersnip en picknicken in Koersel Kapelleke (Biggetjes- & Beertjesklas)

Gepost door juf Peggy op 21 oktober 2018 in 1KCA Biggetje, 1KCB Beer

Thema ‘Kleuren’ (Beertjesklas)

Gepost door juf Peggy op 21 oktober 2018 in 1KCB Beer

Powered By Wordpress || Designed By Pat